![Focaccia alle alici Focaccia alle alici](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05244697-E4C0-442F-AC0A-772F3BE02795/Derivates/F2CA284E-636C-4817-A6AD-56588DC2FF8D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra
- 500 g di farina tipo 0
- 3 cucchiaini di sale
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di origano secco
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
180
g di alici fresche pulite e diliscate
lub 180 g di filetti di acciuga sott'olio - 50 g di patata tagliata a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 99.8 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleine di farina di mais e salvia
35min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Crispedduzzi calabresi
1h 5min
Pizza ai frutti di mare
2h
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50 min
Focaccia ai cicinielli
1 godz. 45 min
Sardenaira alla sanremasca
3h 10min
Sgombri all'agro
1 godz. 45 min
Pizza Gourmet con tacchino arrosto, Parmigiano reggiano e glassa di soia
3h 10min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Taralli pugliesi
1h 15 min.
Calzone
2u. 50min