Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g di riso glutinoso
lub 200 g di riso per sushi - 350 g di pancetta di maiale disossata e senza cotenna, a pezzi (5 cm)
-
3 - 4
funghi shiitake freschi (circa 50 g)
lub 10 g di funghi shiitake secchi ammollati (vedere consigli) - 25 g di carota
-
20
g di castagne d'acqua fresche, pelate, a metà
lub 20 g di ravanelli rossi, a metà - 5 - 10 g di radice fresca di zenzero, a fettine sottili
- 20 g di cipollotti, a pezzi (2 cm)
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 20 g di salsa di soia
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 225 kJ / 54 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di verdure
1h 10 min.
Erbazzone reggiano
2h
Torta deliziosa di mandorle
9 godz.
Crespelle al riso farcite
2 Std. 50 Min
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Coppe di Garibaldi
1h 5 min.
Biscotto ciocco-cocco
2 Std. 50 Min
Pasticcio di patate, funghi e anacardi (senza lattosio)
1h 35min
Riso pilaf boliviano
55 min.
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 min.
Crêpes al cacao
1h 20min
Pasta sfoglia al cacao
1 Std. 40 Min