Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 300 g di patate pelate e a fettine (2 mm)
- 200 g di spinaci freschi, le foglie
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pane raffermo
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia cruda spellata, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2966 kJ / 709 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1h 30 min.
Lasagne al forno
2h 30min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min.
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min.
Tagliatelle smalzade
2h 30min
Bauletti di carne triestini
1h
Lasagne valtellinesi
2h
Girandole di magro
1h 5 min.
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 min.
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h