![Casoncelli ripieni di salsiccia e patate Casoncelli ripieni di salsiccia e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23F9A884-D9F1-476E-8F2F-52B63830E45D/Derivates/6d0324c0-f730-4e9b-94bd-fb657a503198.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 300 g di patate pelate e a fettine (2 mm)
- 200 g di spinaci freschi, le foglie
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pane raffermo
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia cruda spellata, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2966 kJ / 709 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1 Std. 10 Min
Cotechino alla Wellington
6h
Lasagne al forno
2h 30min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Bauletti di carne triestini
1 Std.
Casunziei all'ampezzana
1 Std. 30 Min
Dita di strega
1 Std. 15 Min
Polpettone in crosta
1 Std. 10 Min
Cannoncini alla crema
3h
Pisarei e faśö
35 Min
Risotto alla monzese
35 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min