Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- 50 g de cognac
- ½ c. à café de poivre vert en saumure
- ½ c. à café de curry en poudre
-
300
g de fumet de poisson reconstitué
lub 1 cube de bouillon de légumes dilué dans 300 g d'eau - 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 120 g de yaourt nature
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 791.5 kJ / 189.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce orange-citron
30min
Gaspacho tomates ananas
1 godz. 5 min
Crème de langoustine, quinoa de légumes de saison (Eric Guérin)
1 Std. 40 Min
Ceviche de daurade au pamplemousse
1 godz. 5 min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2 godz. 20 min
Mille-feuille crabe, petit pois et avocat
30min
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1 Std. 10 Min
Saumon sauce à la mangue, pois mange-tout et carotte
1 Std.
Cabillaud sauce Passion et petits flans de poireau
1 Std.
Gaspacho mangue-avocat
10 Min
Cappuccino de champignons aux noisettes
35 Min
Crumble de saint-jacques au gingembre et lait de coco
45min