Pain vapeur à l'épeautre

Pain vapeur à l'épeautre

4.6 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 parts

Składniki

  • 1 c. à soupe de beurre
  • 2 c. à soupe de semoule de blé dur
    2 c. à soupe de flocons d'avoine
  • 250 g de graines d'épeautre
    250 g de grains de blé
  • 1250 g d'eau
  • 10 g de mélasse (opcjonalnie)
    10 g de miel
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
    2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée
  • 50 g de farine à pain et un peu pour fariner
  • 10 g de vinaigre balsamique
  • 1 c. à café de sel
  • 100 g de graines de tournesol
    60 - 80 g de graines variées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 98 kcal / 409 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...