Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken
- 200 g Äpfel, geviertelt
- 350 g Sauerkraut, frisch, mild, lange Fäden zerkleinert
- 80 g Orangensaft
- ½ TL Basilikum, getrocknet
- 1 Kresse-Beet, ohne Wurzeln
- 20 g Rapsöl
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 470 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Spinat-Radieschen-Salat
15min
Gurkensauce
10 dk
Radieschensalat
10 dk
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 dk
Wirsingsuppe
35min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Weißkohlsalat
96h
Chinakohl-Salat
15min
Weißkohlrohkost
10 dk