Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 300 g potato, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 100 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp peanut oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 100 g Massaman curry paste
- 800 g beef rump steak, cut into strips (1 cm x 2.5 cm)
- 250 g coconut cream
- 10 g palm sugar
- 30 g fish sauce
- 15 g tamarind paste
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.2 kJ / 747.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1974.1 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1j
Thai green chicken curry
30 min
Chicken and cashews
55 Min
Mongolian lamb hot pot
3 godz. 25 min
Beef and potato massaman curry
2j 10 menit
Quick chicken curry
35 Min
Beef ragu
1j 25 menit
Lamb korma
4 Std.
Easy satay chicken
40 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Chorizo and chicken pasta
50 menit