Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 300 g potato, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 100 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp peanut oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 100 g Massaman curry paste
- 800 g beef rump steak, cut into strips (1 cm x 2.5 cm)
- 250 g coconut cream
- 10 g palm sugar
- 30 g fish sauce
- 15 g tamarind paste
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.2 kJ / 747.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1974.1 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1 Std.
Nasi goreng
40 Min
Lamb korma
4 Std.
Easy satay chicken
40 Min
Thai red pork curry
35 min
Thai green chicken curry
30 min
Coconut lamb curry
2h
Thai red chicken curry
30 min
Chicken and cashews
55 Min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min