![Pea and ham soup Pea and ham soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9742F926-F45D-4D70-B7C6-78436655A281/Derivates/FD4E5D86-3AEA-457B-B41F-06C484AD3AD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g green split peas
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 20 g olive oil
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, trimmed and cut into pieces
- 500 g ham hocks, cut into pieces (5 cm) (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1100 g water
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 438 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 642.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Shepherd's pie
55 Min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35 Min
Mashed potatoes
40 Min
Minestrone
40 Min
Vegetable soup
35 Min
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken and sweet corn soup
30 Min
Chicken and cashews
55 Min
Tuna mornay
45 Min
Apricot chicken risotto
30 Min