![Alici alla Reggina Alici alla Reggina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFC5A1DF-E19F-4CFD-AACC-D02C203C52F6/Derivates/1E99C3FD-3E59-4A3E-8DEF-9BD4DB0E8B43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olive verdi denocciolate
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di alici fresche eviscerate e pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 3016.2 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tegamini di cipolle e alici
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Polpette di alici
55min
Turbanti di spigola e arancio
1h
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Carciofi alla romana
50min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Alici ripiene
50min
Sgombri all'agro
1h 45 min
Carciofi ripieni
50min
Alici ripiene al Varoma
50min
Baccalà, patate e funghi
45min