Pizza con la ricotta

Pizza con la ricotta

4.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 100 g di latte intero
  • 100 g di acqua
  • 25 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di strutto
  • 1 uovo
Ripieno
  • 300 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 50 g di ricotta salata a pezzi
  • 150 g di salsiccia di maiale spellata, a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 2 uova sode a fette
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 452 kcal / 1891 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 42.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...