Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di acqua
- 80 g di strutto + q.b.
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (13 g)
- 10 g di zucchero
- olio extravergine di oliva q.b.
- 600 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- fiori di sambuco essiccati, a piacere
- 5 uova
- 500 g di salame a fette sottili
- 500 g di Tuma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 10991 kJ / 628 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassatelle pasquali
2óra 50p
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min
Focaccia alle alici
1h 55 phút
Ragnetti e serpentelli
1h 40 min
Pizzette al formaggio di capra
1hod. 35min
Tortini di riso con carne
2h 30min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2h 10min
Crispedduzzi calabresi
1h 5 min
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Focaccia a sorpresa
2h
Scacciata con salsiccia e patate
3 godz. 15 min