![Piccole cassatine al forno Piccole cassatine al forno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c1d230c-b92d-4cf8-a301-f05559255993/Derivates/bab4c374-a876-4646-8339-a96c87e3f71e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema alla ricotta
- 170 g di zucchero
- 300 g di ricotta di pecora, sgocciolata dal siero
- 40 g di gocce di cioccolato fondente
Terminare la preparazione
- 40 g di biscotti secchi
- 1 albume
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 godz. 30 min
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Cannolo scomposto
3 godz.
Iris siciliani
4h 10 min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Rame di Napoli
3 godz.
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min
Rosticceria siciliana
2 godz.