Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema alla ricotta
- 170 g di zucchero
- 300 g di ricotta di pecora, sgocciolata dal siero
- 40 g di gocce di cioccolato fondente
Terminare la preparazione
- 40 g di biscotti secchi
- 1 albume
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Tartellette al cioccolato bianco e frutti di bosco
27 Std.
Krapfen di patate ripieni
2 Std. 30 Min
Cannolo scomposto
3 godz.
Bicchierini ricotta e amarene
20 min
Cupolette al limone
9h
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min