![Arancini ai frutti di mare Arancini ai frutti di mare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2a8398ec-a9c2-411e-b06e-390c5a18112a/Derivates/f6e44a46-825c-46b7-8336-f685332d34ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 2 cucchiai di dado per brodo di pesce
- 400 g di pomodori pachino a metà
- 400 g di pesce misto (molluschi, crostacei e frutti di mare), pulito (peso netto)
- 750 g di acqua
- 400 g di riso Arborio
- 1 tuorlo
- 2 uova sbattute
- pangrattato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancini di riso
3h 5min
Cassata di Sulmona
3 godz. 30 min
Dolcetti marocchini alle mandorle (Briouats)
35 Min
Chawan mushi
35 Min
Amatriciana con cozze
55min
Sfinci siciliane
2h 30min
Pizza alla romana
1h 40min
Bicchierini di cassata
30 Min
Focaccia alle alici
1 godz. 55 min
Alici ripiene
50 Min
A ‘ngornata
2h 20min
Sfinci siciliani salati
3 godz. 30 min