Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 2 cucchiai di dado per brodo di pesce
- 400 g di pomodori pachino a metà
- 400 g di pesce misto (molluschi, crostacei e frutti di mare), pulito (peso netto)
- 750 g di acqua
- 400 g di riso Arborio
- 1 tuorlo
- 2 uova sbattute
- pangrattato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Sushi allo spada affumicato
55min
Bignè lumachine
Brak ocen
Chiacchiere salate
55min
Sfincione favarese
3 Std.
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50 Min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Torta all'arancia e crema tropicale
2h 35min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Arancini di riso vegetariani
2h 5min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Panelle
1 Std. 25 Min