Urządzenia i Akcesoria
Sos cebulowy (sos soubise)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
350 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
500 g wody
-
50 g mąki pszennej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
201.9 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
682.5 kJ /
163.1 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos koperkowy
15 min
Sos maltański
10 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50 min
Sos curry
30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min