![Sos cebulowy (sos soubise) Sos cebulowy (sos soubise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D5658E1-8A92-4134-8BCD-1A07152B1C2D/Derivates/BE04FA8D-CE12-4EE6-AD46-A4B96AEB8B57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 500 g wody
- 50 g mąki pszennej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 682.5 kJ / 163.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Sos salvitxada
1h 25 min
Majonez curry
10min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Sos curry
30 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos maltański
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Sos koperkowy
15 min