Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 500 g wody
- 50 g mąki pszennej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 682.5 kJ / 163.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos serowy Mornay
10min
Sos koperkowy
15min
Szybki sos beszamelowy
10min
Sos beszamelowy
15min