Sos cebulowy (sos soubise)

Sos cebulowy (sos soubise)

3.0 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 350 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • 500 g wody
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 201.9 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 682.5 kJ / 163.1 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...