Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 1300 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 10 g Öl
- 160 g Nudeln (6 Minuten Kochzeit, z.B. Girandole von Barilla)
- 100 g Milch
- 75 g Frischkäse
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 100 g gekochter Schinken, in Streifen (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangoldrisotto
50 Min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 Min
Wirsing-Pasta
35 Min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Schinken-Porree-Sauce
30 Min
Wirsing-Pasta
1 Std.
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1 Std.
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 Min
Grünkohl-Lasagne
1h 10min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1小时 20 分钟
Grünkohl-Pasta mit Lachs
35 Min