Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 200 g Schinken, gekocht, in Streifen
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 300 g Staudensellerie-Stangen in Stücken (ca. 1 cm)
- 200 g Crème fraîche
- 80 g Milch
- 3 Eier
- 1 geh. TL Senf
- ½ Bund Thymian, abgezupft
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2 EL Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2162 kJ / 517 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Spinat-Pizza
1 Std. 5 Min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 Std. 15 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Gemüseauflauf mit Quark
1 Std. 30 Min
Kürbis-Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 10 Min
Spargel-Lachs-Auflauf
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 Min
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Gemüse-Reis-Auflauf
1 Std. 20 Min
Nudel-Zucchini-Thunfisch-Auflauf
1 Std.
Nudelauflauf
45 Min
Nudelauflauf mit Spinat
1 Std. 20 Min