![Manzo alla borgognona Manzo alla borgognona](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FA359A2-6086-4C87-A952-922013AC7375/Derivates/9FD18F9D-7D56-4B67-8963-06744AD0ADFB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 200 - 250 g di cipolle, a fette sottili
- 800 g di carne di manzo (tipo lombo, coppa o spalla), a cubetti (2-3 cm)
- 150 g di bacon affumicato, a fette
- 3 spicchi di aglio
- 400 g di carote a rondelle (1 cm)
- 250 g di vino rosso (tipo di Borgogna)
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (tipo alloro, timo e prezzemolo)
- 200 g di funghi champignon freschi a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo ai peperoni
1 godz. 5 min
Stufato di vitello
1h
Zuppa di pasta e polpette ai funghi
1 Std. 15 Min
Pollo alla birra bruna
3 Std.
Agnello al vino
40p
Zuppa di pollo alla messicana
50 Min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35 Min
Goulash alla birra doppio malto
1 Std. 15 Min
Spezzatino di reale alle olive
1 Std. 20 Min
Goulash ungherese
1h 45min
Stufato di pollo e basilico
35 Min
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1h 30min