Manzo alla borgognona

Manzo alla borgognona

4.5 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • di cipolle a fette sottili
    200 - 250 g
  • di carne di manzo (tipo lombo, coppa o spalla), a cubetti (2-3 cm)
    800 g
  • di bacon affumicato a fette
    150 g
  • spicchi di aglio
    3
  • di carote a rondelle (1 cm)
    400 g
  • di vino rosso (tipo di Borgogna)
    250 g
  • di acqua
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di erbe aromatiche fresche miste (tipo alloro, timo e prezzemolo)
    1 mazzetto
  • di funghi champignon freschi a fette
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377 kcal / 1579 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...