Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 600 g de lait entier
- 1 bâton de cannelle
- 100 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 685 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au coulis de mangue
1h 50 min
Semoule au lait d'amande
2h 15 min
Perles du Japon à la grenade
30 min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1h 20 min
Perles du Japon au lait de coco et à la pistache
2 godz.
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40 Min
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1h
Riz au lait crémeux
1h 15min
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min
Riz au lait de riz
35min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min