Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 600 g de lait entier
- 1 bâton de cannelle
- 100 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 685 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 godz. 15 min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25min
Semoule au coulis de mangue
1 godz. 50 min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40 min
Riz au lait amande-verveine
1 godz. 30 min
Gâteau de semoule
2 godz. 45 min
Crème au lait de coco
15min
Crème caramel, noix de coco et banane
5 godz.
Riz au lait de riz
35 min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Riz au lait crémeux
1 godz. 15 min