Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g d'amandes effilées
- 1 gousse d'ail, épluchée et dégermée
- 75 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5 min
Tapenade
10 Min
Pesto poivron rouge, noisettes et chèvre
15 Min
Gaspacho
12u.
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 Min
Pesto classique au basilic
10 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Rillettes de thon aux câpres
15 Min
Caviar d'aubergine "express"
20min
Tapenade de Marseille
15 Min
Anchoïade
15 Min
Tapenades variées
10 Min