Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de riz complet
- 100 g de farine de manioc
-
500
g de lait de soja
lub 500 g de lait - 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre de canne blond
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et un peu pour la cuisson
-
1
c. à café d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
lub 1 c. à café d'extrait de vanille (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 419 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin sans gluten
1 Std. 15 Min
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Brioche sans gluten
2h 15min
Mix de farines sans gluten
5 Min
Blinis sans gluten
2h
Madeleines sans gluten
1 Std.
Pain sans gluten à la châtaigne
2 Std. 30 Min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2 Std. 30 Min
Pâte feuilletée sans gluten
15 Min
Pâte brisée sans gluten
5 Min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 Std. 10 Min