Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de riz complet
- 100 g de farine de manioc
-
500
g de lait de soja
lub 500 g de lait - 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre de canne blond
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et un peu pour la cuisson
-
1
c. à café d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
lub 1 c. à café d'extrait de vanille (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 419 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte sablée sans gluten et sans sucre
35min
Mix de farines sans gluten
5 Min
Pain de mie sans gluten
1 Std. 40 Min
Pain sans gluten à la châtaigne
2j 30 menit
Brioche sans gluten
2h 15min
Fondant sans gluten et sans lactose
35min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2j 30 menit
Pâte feuilletée sans gluten
15 min
Madeleines sans gluten
1h
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Pâte brisée sans gluten
5 Min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1h 10min