Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé
- 3 œufs
- 3 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à café de sel
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe d'aneth frais, ciselé
- 25 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 241 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48 Std.
Guacamole
5 Min
Houmous
10 min
Gougères
40 Min
Tzatziki
3h 5 min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2 godz. 30 min
Tartare de dorade et blinis
1 Std. 35 Min
Menu light - Blinis au poisson fumé, pickles d'oignon rouge et chantilly au citron
2 godz.
Saumon gravlax à la betterave
24 Std.
Tarama et ses miniblinis
1 godz. 45 min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 godz. 45 min
Gougères
45 min