
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bredele à la cannelle
- 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 œufs (dont 1 battu pour la dorure)
- 1 c. à café d'écorce d'orange confite
- 1 c. à café d'écorce de citron confit
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 277.7 kcal / 1159.1 kJ
- Białko
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Sód
- 67.5 mg