Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 3 citrons jaunes
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 8 amandes émondées
Le glaçage
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de limoncello
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2680 kJ / 638 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco
55 min
Cake orange-pavot
1h 15min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake au citron vert
1h
Tarte à la noix de coco
1h
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Tarte au citron de Menton
1h 15min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 Min
Gâteau de Santiago
35min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min