Urządzenia i Akcesoria
Nougateis mit Quittenkompott
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz.
8 Portionen
Składniki
Nougateis
-
Nougat in Stücken100 g
-
Sahne, 32 - 35 % Fett500 g
-
Zucker50 g
-
Zimt1 Msp.
-
Eigelb6
-
Salz1 Prise
-
Wasser eiskalt
Quittenkompott und Fertigstellung
-
Quitten600 g
-
Zitronensaft3 EL
-
Apfelsaft300 g
-
Orangen unbehandelt, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst3
-
Zimtstange1
-
Speisestärke1 EL
-
Zucker2 EL
-
1 EL OrangensaftOrangenlikör1 EL
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in langen Spänen40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1940 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 godz.
Johannisbeergelee
25 min
Pflaumenkompott
20 min
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Stachelbeer-Sorbet mit Whisky
5 godz. 15 min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 godz.
Quittenchutney
55 min
Quitten-Meerrettich
30 min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1 godz. 15 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Quittenlikör
25 min