Urządzenia i Akcesoria
Nougateis mit Quittenkompott
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz.
8 Portionen
Składniki
Nougateis
-
Nougat in Stücken100 g
-
Sahne, 32 - 35 % Fett500 g
-
Zucker50 g
-
Zimt1 Msp.
-
Eigelb6
-
Salz1 Prise
-
Wasser eiskalt
Quittenkompott und Fertigstellung
-
Quitten600 g
-
Zitronensaft3 EL
-
Apfelsaft300 g
-
Orangen unbehandelt, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst3
-
Zimtstange1
-
Speisestärke1 EL
-
Zucker2 EL
-
1 EL OrangensaftOrangenlikör1 EL
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in langen Spänen40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1940 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 h
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Quittenkonfekt
1 h 25 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Quitten-Meerrettich
30 min
Zwetschgenmus
1 h
Quitten-Rotkohl
1 h 20 min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 h 20 min
Quitten-Orangen-Eis
8 h 40 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 h
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min