Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Cantuccini
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 40 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Ricotta
- 300 g Rhabarberkompott, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 488 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 godz.
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1 Std.
Rhabarber-Parfait
8h 50min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50 min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25min
Aprikosen-Crumble
45 min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 min