Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wildpastetchen
- 100 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in Würfeln (3 cm)
- 300 g Wildgulasch, z.B. aus Hirschkeule oder Hirschrücken (3 cm)
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 50 g Haselnüsse
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 100 g Speckwürfel
- ½ TL Nelken, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 30 g Weinbrand
- 1 Eiweiß
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Schweineschmalz, weich, in Stücken
Portweingelee
- 5 Blatt Gelatine
- 150 g roter Portwein
- 100 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Cayenne-Pfeffer
- 70 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Remoulade
10min
Mayonnaise
5 min
Zabaglione
15 min
Gebeizte Meerforelle mit Fenchelsalat
4 Std.
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Matjesfilets in Rotweinsud
12 Std.
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Edelfischragout
35 Min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Thunfischpâté
4sa 20 dk
Feine Königsberger Klopse
1h