Orangentarte mit Weinschaumsauce

Orangentarte mit Weinschaumsauce

4.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
    200 g
  • Puderzucker
    60 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanilleschote nur das Mark
    1
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Ei (Kl. M)
    1
Füllung
  • Orangen Bio, filetiert, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält
    6
  • Marzipanrohmasse
    100 g
  • Eiweiß (Kl. M)
    2
  • Pinienkerne
    40 g
    40 g Mandelstifte
  • Orangenmarmelade oder Orangengelee
    100 g
  • Orangenlikör
    2 EL
    2 EL Orangensaft
Weinschaumsauce
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Eigelb (Kl. M)
    2
  • Zucker
    2 EL
  • Orangensaft
    40 g
  • Weißwein
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 321 kcal / 1347 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...