
Urządzenia i Akcesoria
Orangentarte mit Weinschaumsauce
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen200 g
-
Puderzucker60 g
-
Salz1 Prise
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Ei (Kl. M)1
Füllung
-
Orangen Bio, filetiert, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält6
-
Marzipanrohmasse100 g
-
Eiweiß (Kl. M)2
-
Pinienkerne40 g
-
Orangenmarmelade oder Orangengelee100 g
-
Orangenlikör2 EL
Weinschaumsauce
-
Ei (Kl. M)1
-
Eigelb (Kl. M)2
-
Zucker2 EL
-
Orangensaft40 g
-
Weißwein70 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
321 kcal /
1347 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy