Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 60 g Puderzucker
- 1 Prise Salz
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Kl. M)
Füllung
- 6 Orangen, Bio, filetiert, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält
- 100 g Marzipanrohmasse
- 2 Eiweiß (Kl. M)
-
40
g Pinienkerne
lub 40 g Mandelstifte - 100 g Orangenmarmelade oder Orangengelee
-
2
EL Orangenlikör
lub 2 EL Orangensaft
Weinschaumsauce
- 1 Ei (Kl. M)
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 2 EL Zucker
- 40 g Orangensaft
- 70 g Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1347 kJ / 321 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weinschaumsauce
30 Min
Mürbeteig
5 min
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Kastanien-Radicchio-Kuchen
1 Std. 30 Min
Hefe-Gugelhupf
7h
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1 godz. 40 min
Reh-Dumplings mit Pak Choi
1 godz.
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10h
Zabaglione al Prosecco
15 min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1 godz. 40 min
Würzige Kürbissuppe
1 godz.
Zwetschgen-Parfait
8h 40min