Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 Schraubglas
Składniki
-
getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)200 g
-
Wasser600 g
-
gelbe Tomaten reif, Stielansatz keilförmig entfernt400 g
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben20 g
-
Zwiebeln halbiert125 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl2 EL
-
Zucker70 g
-
Apfelessig80 g
-
Salz1 TL
-
Senfkörner hell1 TL
-
Cayenne-Pfeffer2 Prisen
-
Piment1 Prise
-
Kurkuma¼ TL
-
Nelken1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
17 g
Kalorie
4900 kJ /
1172 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
186 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schalottenconfit mit Portwein
1 godz. 10 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50 min
Balsamico-Gelee
5 godz. 20 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 min
Kirsch-Ketchup
1 godz. 25 min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505 godz. 10 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
1 godz.
Persisches Pesto
5 min
Zwiebelkonfitüre
25 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 godz.
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min