Aprikosen-Ketchup

Aprikosen-Ketchup

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 Schraubglas

Składniki

  • getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • gelbe Tomaten reif, Stielansatz keilförmig entfernt
    400 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    125 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    2 EL
  • Zucker
    70 g
  • Apfelessig
    80 g
  • Salz
    1 TL
  • Senfkörner hell
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Piment
    1 Prise
  • Kurkuma
    ¼ TL
  • Nelken
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 1172 kcal / 4900 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 186 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...