Urządzenia i Akcesoria
Kluski scykane (hałuski)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju rzepakowego
-
150 - 180 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
woda ilość do gotowania klusek
-
30 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
2655.8 kJ /
634.3 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
71.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Babka majonezowa
2 godz.
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Ser do smarowania
1 godz.
Kluski kładzione
15 min
Lane kluski
25 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min