Kluski scykane (hałuski)

Kluski scykane (hałuski)

3.6 629 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g oleju rzepakowego
  • 150 - 180 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • woda ilość do gotowania klusek
  • 30 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.1 g
Kalorie 2655.8 kJ / 634.3 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 71.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...