Kluski scykane (hałuski)
TM5 TM6

Kluski scykane (hałuski)

3.6 (506 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 - 180 g chudego boczku wędzonego, pokrojonego 1 cm kostkę
  • 25 g oleju rzepakowego
  • 1 ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • woda, ilość do gotowania klusek
  • 30 g mąki pszennej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2655.8 kJ / 634.3 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
71.7 g
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
6.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy