Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z pianką truskawkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
6 jajek
-
170 g cukru
-
180 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
50 g oleju
Pianka truskawkowa
-
170 g wody
-
150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania)
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
bita śmietana do dekoracji
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 16 porcji
Białko
92.6 g
Kalorie
20260.8 kJ /
4839.2 kcal
Tłuszcz
267 g
Błonnik
16.6 g
Węglowodany
528.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Czarny Las
5 godz.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Kopiec kreta z truskawkami
5 godz. 30 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.