
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z pianką truskawkową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
jajek6
-
cukru170 g
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
oleju50 g
Pianka truskawkowa
-
wody170 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania)150 g
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
bita śmietana do dekoracji
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 16 porcji
Kalorie
4839.2 kcal /
20260.8 kJ
Białko
92.6 g
Tłuszcz
267 g
Węglowodany
528.2 g
Błonnik
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska