
Urządzenia i Akcesoria
Kopiec kreta
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
14 porcji
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 - 120 g
Ciasto czekoladowe
-
jajka2
-
cukru220 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego30 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
oleju200 g
-
mleka250 g
-
mąki pszennej330 g
Krem śmietanowy
-
żelatyny w proszku25 g
-
wody80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki1000 g
-
cukru pudru (80 g)8 łyżek
-
gorąca woda ilość do napełnienia miski
-
banany zależnie od wielkości2 - 4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
639 kcal /
2673.5 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
45.9 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Sód
87.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BANAN
12 Przepisów
Polska
Polska