Kopiec kreta

Kopiec kreta

4.2 941 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
14 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    100 - 120 g
Ciasto czekoladowe
  • jajka
    2
  • cukru
    220 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    30 g
  • proszku do pieczenia
    1 czubata łyżeczka
  • oleju
    200 g
  • mleka
    250 g
  • mąki pszennej
    330 g
Krem śmietanowy
  • żelatyny w proszku
    25 g
  • wody
    80 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    1000 g
  • cukru pudru (80 g)
    8 łyżek
  • gorąca woda ilość do napełnienia miski
  • banany zależnie od wielkości
    2 - 4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 639 kcal / 2673.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 45.9 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 21.2 g
Sód 87.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...