Kopiec kreta

Kopiec kreta

4.2 952 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
14 porcji

Składniki

  • 100 - 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Ciasto czekoladowe
  • 2 jajka
  • 220 g cukru
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g oleju
  • 250 g mleka
  • 330 g mąki pszennej
Krem śmietanowy
  • 25 g żelatyny w proszku
  • 80 g wody
  • 1000 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 8 łyżek cukru pudru (80 g)
  • gorąca woda ilość do napełnienia miski
  • 2 - 4 banany zależnie od wielkości

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 639 kcal / 2673.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 45.9 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 21.2 g
Sód 87.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...