Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 60 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
- 6 białek
- 350 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 150 g likieru jajecznego
- mieszane owoce, świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1014 kJ / 242.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 172.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Karpatka
5 Std.
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Sernik crème brûlée
10h 15min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3h 20min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Walentynkowa Pavlova
5 Std.
Semifreddo z truskawkami i bezami
6sa 40 dk
Czekoladowe doniczki z malinami
1 Std. 25 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min