Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 60 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
- 6 białek
- 350 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 150 g likieru jajecznego
- mieszane owoce, świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1014 kJ / 242.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 172.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min
Świąteczny wieniec bezowy
3 Std. 30 Min
Bezowe koszyczki z owocami
4 Std. 45 Min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 Std. 25 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 Std. 10 Min
Walentynkowa Pavlova
5h
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30 min
Tort dacquoise
8h 15min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min
Malinowa chmurka
12h 5min