Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
TM6 TM5

Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami

4.8 (2.4K ocen)

Składniki

  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 60 g skrobi ziemniaczanej
  • 40 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru
  • 6 białek
  • 350 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 150 g likieru jajecznego
  • mieszane owoce, świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki (250-300 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1014 kJ / 242.4 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28.5 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
0.6 g
Sód
172.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy