Urządzenia i Akcesoria
Zupa ryżowa (dla dzieci)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
1 kawałek skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 2 x 2 cm)
-
500 g wody
-
1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
-
60 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
-
2 - 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
708.5 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak z koprem włoskim i sałatą (od 6. miesiąca życia)
35min
Zupa ryżowa z żółtkiem (dla dzieci)
15min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1h
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Wywar z kurczaka (dla dzieci)
40min
Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym
5min
Jogurt z owocami i biszkoptami (dla dzieci)
10min
Mój pierwszy budyń
25min
Purée z mięsa i szpinaku
40min