Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aliño de ajo y perejil
- 20 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 5 dientes de ajo
- 1 pellizco de sal
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
Centollos o bueyes de mar
- 250 g de agua
-
2
centollos vivos (aprox. 500 g c/u)
lub 2 bueyes de mar vivos (aprox. 500 g c/u) - 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Bogavantes
- 200 g de agua
- 2 bogavantes vivos (aprox. 500 g c/u)
- 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Nécoras
- 200 g de agua
- 1000 g de nécoras
- 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Langostinos
- 200 g de agua
- 1000 g de langostinos crudos sin pelar
- 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Cañaillas
- 200 g de agua
- 1000 g de cañaillas
- 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Bígaros
- 200 g de agua
- 1000 g de bígaros
- 250 g de cubitos de hielo
- 1 cucharada de sal gorda
Percebes
- 200 g de agua
- 500 g percebe
- 1 cucharada de sal gorda
- 250 g de cubitos de hielo
Concha fina
- 1000 g de concha fina
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1230 kJ / 293 kcal
- Białko
- 45.1 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Buey de mar relleno a la provenzal
2 Std.
Almejas con salsa de azafrán
30 Min
Bígaros al vapor de algas
30 Min
Almejas a la marinera
30 Min
Centollos con cabrales y sidra
1 Std.
Nécoras y cigalas al vapor
35 Min
Cigalas al ajillo
20 Min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 Min
Berberechos al vapor con lima
20 Min
Mejillones al limón
30 Min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min