Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de unto
- 150 g de hueso de caña
- 200 g de tocino fresco entreverado
-
250
g de pecho de ternera
lub 250 g de costilla de ternera en trozos - 150 g de morcillo de ternera
- 200 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1800 g de agua
- 500 g de repollo liso blanco limpio, en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 8 patatas de guarnición enteras, peladas
- 250 g de patata chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), bien aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 700.9 mg
Alternatywne przepisy
Guiso "mar y tierra"
50 dk
Caldo gallego exprés
30 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Filloas
1sa
Potaje de repollo con restos del cocido
40 dk
Pote asturiano
26h 30min
Caldo gallego de grelos
4hod. 10min
Empanada de maíz con congrio
2h
Estofado de ventresca de bonito
40 dk
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12hod. 45min
Sopa de pescado donostiarra
1sa
Arroz caldoso con mejillones
50 dk