Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de unto
- 150 g de hueso de caña
- 200 g de tocino fresco entreverado
-
250
g de pecho de ternera
lub 250 g de costilla de ternera en trozos - 150 g de morcillo de ternera
- 200 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1800 g de agua
- 500 g de repollo liso blanco limpio, en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 8 patatas de guarnición enteras, peladas
- 250 g de patata chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), bien aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 700.9 mg
Alternatywne przepisy
Caldo gallego exprés
30min
Cocido montañés
14 Std. 20 Min
Sukalki
2h
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Pote asturiano
26u. 30min
Caldo gallego de grelos
4h 10min
Vinagreta de pimientos
5min
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Sorropotún cántabro con chicharro
40min
Conejo al chilindrón
1h
Filloas
1h
Pierna de cordero lechal asada con piquillos y patatas
1 Std. 40 Min