Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de sardinas frescas limpias
- 1000 g de agua
- 10 g de sal gruesa
Para la salsa
- 15 g de cilantro
- 15 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla
- 45 g de pimiento rojo, asado y sin rabo
- 50 g de jitomate
- 1 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 50 g de vino blanco
- 300 g de agua
Para las sardinas
- 15 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla, en rebanadas de 1 cm
- 130 g de pimiento rojo, asado, en juliana
- 3 dientes de ajo
- 280 g de jitomate, en rebanadas de 1 cm
- 470 g de papas, en rebanadas de 1 cm
- 3 hojas de laurel, secas
- 1 cucharadita de paprika
- Wartości odżywcze
- na 5 porciones
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole de San Fernando
45min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Verduras en salsa morita
35min
Lomo de cerdo en salsa de calabaza
1h 30min
Pierna adobada navideña
1h 45min
Gaspacho de elote y jalapeño
20min
Chiles en escabeche
1h
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1h 30min
Tartar de pescado y sandía
20min
Chiles rellenos de tamal
1h 20min
Mole huasteco
20min
Cremoso de chiles en nogada
45min