Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de sardinas frescas limpias
- 1000 g de agua
- 10 g de sal gruesa
Para la salsa
- 15 g de cilantro
- 15 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla
- 45 g de pimiento rojo, asado y sin rabo
- 50 g de jitomate
- 1 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 50 g de vino blanco
- 300 g de agua
Para las sardinas
- 15 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla, en rebanadas de 1 cm
- 130 g de pimiento rojo, asado, en juliana
- 3 dientes de ajo
- 280 g de jitomate, en rebanadas de 1 cm
- 470 g de papas, en rebanadas de 1 cm
- 3 hojas de laurel, secas
- 1 cucharadita de paprika
- Wartości odżywcze
- na 5 porciones
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de pescado
40min
Pastel de chocolate y chile
1h 15min
Aporreadillo guerrerense
30 Min
Risotto de bacalao y chícharos con menta
Brak ocen
Rollo de carne con verduras, papas y flan de coco
1 Std.
Pastel de hojuelas de maíz Thermomix
2 Std. 30 Min
Escabeche de camarón
30 Min
Pozole de mariscos
1h 15min
Crema de chícharos con calamares y jitomate
50 Min
Galletas de parmesano con mousse de betabel y salmón ahumado
5h
Tortillitas de bacalao con miel (Hestan Cue™)
30 Min
Pozole Verde
1 Std. 20 Min