Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de cilantro
- 300 g de cebolla, en cuartos
- 10 pimientas negras enteras
- 1 hojas de laurel, secas
- 1300 g de agua
- 300 g de pulpo crudo
- 15 g de aceite de oliva
- 25 g de ajos
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 80 g de vino blanco
- 200 g de arroz de grano largo
- 1 cucharada de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 5 porciones
- Kalorie
- 1184 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Tortitas de pescado estilo tai
45min
Lomo de cerdo en adobo navideño
1 Std. 40 Min
Fritos de manzana (Hestan Cue™)
35min
Pollo al chilindrón
50min
Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)
2h
Manchadito
40min
Mixiote de huachinango
30min
Pozole de mariscos
1 Std. 15 Min
Pescado con adobo
1h
Pollo en chile mulato
30min
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min