Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 400 g de jitomate
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de pulpo cocido, en trozos
- 50 g de vino blanco
- 2 sobres de tinta de calamar
- 2 hojas de laurel, secas
- 250 g de arroz basmati, enjuagado
- 600 g de agua
- chile güero, en escabeche, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746 kJ / 416 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde
10 min
Pescado y papas en salsa de jitomate
50 min
Volcán de chocolate con corazón de chocolate blanco
20 min
Pasta al pesto con salmón
40 Min
Apionabo con remoularde
Brak ocen
Salsa de vainilla
15min
Helado de vainilla
12h
Ensalada de pasta con trucha y verduras
45 Min
Pastel Frangipane
1h 45min
Pajaritos de pollo
30 Min
Brownies de frutos rojos
15min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 35min