Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1000 g d'eau
- 250 g de riz basmati
- 110 g de petits pois frais
- 110 g de jambon fumé, coupé en petits dés
- 3 c. à soupe de sauce de soja (opcjonalnie)
- 2 - 3 brins de coriandre fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz cantonais 'Frenchy'
40min
Coquillettes express
15 Min
Poulet basquaise
50min
Macaroni à la bolognaise
35min
Patoto petits pois jambon
30min
Taboulé, poulet au curry
55 min
One pot pasta, spaghetti aux légumes
35min
Tortilla de pomme de terre au chorizo
50min
Riz à la tomate
30min
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20 Min
Couscous de poulet
40min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min