Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 400 g de bouquets de chou-fleur
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030.3 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 379.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30min
Risotto chèvre-brocoli
45min
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45min
Risotto courgette et bacon
35min
Risotto au potimarron
1h
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage
1h
Risotto à la betterave
30min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50min
Risotto au poireau et mousse de betterave au chèvre
35min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min