Wersje kompatybilne
Caldo de panceta con judías, tirabeques y pera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de tocino entreverado curado (en trozos)
- 1500 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 150 g de judías verdes redondas frescas (en trozos)
- 50 g de guisantes congelados
- 2 ramitas de romero fresco
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 2 peras (en trozos)
- 100 g de tirabeques
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 11.58 g
- Węglowodany
- 10.97 g
- Tłuszcz
- 17.01 g
- Błonnik
- 4.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de verduras, pasta y alubias rojas
1h
Caldo con ternera y verduras
1 Std. 10 Min
Arroz mediterráneo
35min
Judías blancas a la toscana
35min
Potaje de garbanzos, manitas de cerdo y berza
40min
Nabos con patatas
1 godz. 50 min
Menú: Pimientos con bacalao - Morcillo con verduras - Pastel de arándanos para dos
1 godz. 15 min
Ensalada de arroz con bacalao y vinagreta de piquillos
30 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Cocido montañés
14 Std. 20 Min
Guiso de judías con salchichas
25min
Estofado portugués de cerdo con repollo (rancho)
45 Min