Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g de chalota
lub 25 g de cebolleta - 1 cucharada de cebollino fresco picado
- 100 g de tomates secos en aceite en trozos
- 2 latas de sardinas en tomate (en conserva) (aprox. 160 g)
- 100 g de queso cremoso
- 10 - 15 g de zumo de limón recién exprimido
- 1 pellizco de pimienta molida
- crackers, picos, tostadas o crudités para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 4292.9 kJ / 1027 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 81.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 751.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sándwich de huevo y paté de alcachofa
30min
Dip de pepino y ricota
10 min
Crema untable de aceitunas y almendras con ajo negro
5 min
Paté de alcachofas y tomate seco
5 min
Tomate rosa a la plancha con pesto de eneldo
15 min
Paté de sidra asturiana
5 min
Paté de sardinas de lata
5 min
Dip de tomates secos
5 min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 min
Crema de pepino y aguacate
5 min
Hummus de piquillos
5 min
Tosta de tomates secos y atún
10 min