Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di speck Alto Adige IGP a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cavolo rosso a listarelle sottili (0.5 cm)
- 200 g di vino rosso secco di buona qualità
- 20 g di zucchero grezzo di canna
- 150 g di mela renetta, sbucciata e a dadini (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 40 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 分钟
Melanzane piccanti e lenticchie
30 分钟
Porri in agrodolce al Varoma
30 分钟
Zuppa del nord
1小时 10 分钟
Insalata tiepida di cavoletti, zucca e mandorle
1h
Contorno di cavolo riccio al cocco
25min
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 分钟
Carote al Marsala
25min