![Cavolo rosso stufato Cavolo rosso stufato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8da1086b-6a86-47a2-808f-0ac88ee6aa41/Derivates/320432be-dd88-4993-817f-4774d96c378c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di speck Alto Adige IGP a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cavolo rosso a listarelle sottili (0.5 cm)
- 200 g di vino rosso secco di buona qualità
- 20 g di zucchero grezzo di canna
- 150 g di mela renetta, sbucciata e a dadini (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 40 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20p
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Crauti e würstel
35 Min
Taccole speziate all'asiatica
30min
Catalogna con olive e capperi
50 Min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40p
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min
Contorno di verza
35 Min
Contorno di taccole al pomodoro
40p