Wersje kompatybilne
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cauliflower purée
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 50 g butter
- 70 g quark (see Tips)
- sea salt, to taste (see Tips)
- ground black pepper, to taste
Mountain pepperberry crumbed cutlets
- 130 g sourdough bread, torn into pieces
- 2 tsp ground mountain pepperberry (see Tips)
- ¼ tsp sea salt (see Tips)
- 2 - 3 tbsp spelt flour, for coating
- 1 egg
- 8 lamb cutlets
- 4 - 5 tbsp olive oil, for shallow frying
- spinach pesto, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2082.6 kJ / 495.9 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Oysters Kilpatrick
15min
Guacamole
10 min
Cauliflower mash
25 min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 min
Oysters Mignonette
5 min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 menit
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1j 30 menit