Grilled scallops with chilli jam

Grilled scallops with chilli jam

4.9 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
10 portions

Składniki

Chilli jam
  • eschalots
    30 g
  • fresh long red chillies (see Tips)
    100 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • white sugar
    50 g
  • white vinegar
    50 g
  • lime juice
    1 ½ tbsp
  • palm sugar broken into small pieces (see Tips)
    20 g
Scallops
  • scallops
    20
  • extra virgin olive oil for brushing
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • lime juice to serve
  • fresh coriander leaves, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 78.1 kcal / 328 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...