Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 godz.
Stir Fried Potato Shreds
Brak ocen
Fragrant pipis
30 min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Master stock chicken
1 godz. 30 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min