![Lamb shanks with risoni and feta Lamb shanks with risoni and feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C90F1461-4FBA-4DA4-B7B4-B33AF54A74FE/Derivates/2124A2E9-9E18-4061-A9C5-DD51310A6449.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb shanks
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2948.4 kJ / 702 kcal
- Białko
- 42.9 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1593.6 mg
Alternatywne przepisy
Spiced lamb pie
40 min
Beef stroganoff
35 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Chicken cacciatore
50 Min
Beef ragu
1h 25min
Lamb spezzatino
1h 45min
Pork meatballs with couscous
50 Min
Pork san choy bau
25 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15 min
Apricot chicken risotto
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min