
Urządzenia i Akcesoria
Piernik staropolski cz. I
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 672 godz. 30 min
1275 g
Składniki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
50 g rodzynek
-
90 g mleka
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
250 g miodu płynnego
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki goździków, mielonych
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
500 g mąki pszennej
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
358.6 kcal /
1500.4 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
172.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska