Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 2 Schalotten (40 g)
- 40 g Pflanzenöl
- 20 g Butter
- 400 g frische Champignons, mittelgroß, halbiert
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Wasser
- 300 g Milch
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 75 g Tiroler Schinkenspeck, in Würfeln (5 mm)
- 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1257 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 min.
Rosenkohlcremesuppe
45 min.
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Kartoffelcremesuppe
40 min.
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Spargel-Dill-Suppe
25 min.
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min.
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min.
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min.
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40 min.
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min.
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min.