Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ EL Butter, weich
- 300 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
- 100 g festkochende Kartoffeln
- 700 g Gemüsebrühe
- 150 g Sahne
- 120 g Brokkoli, in Röschen
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
- 8 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlcremesuppe
45 min.
Kohlrabisuppe
45 min.
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 min.
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min.
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min.
Champignon-Rahmsuppe
35min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min.